Grafmonument voor D.E. van Oosterhoudt, douairière De Sturler in Wilhelminaoord

Graf Begraafplaats

op de begraafplaats aan de Oranjelaan Oranjelaan op de begraafplaats aan de Oranjelaan
8380AA Wilhelminaoord (gemeente Westerveld)

Beschrijving van Grafmonument voor D.E. van Oosterhoudt, douairière De Sturler

Inleiding Gietijzeren grafmonument voor Daniella Elisabeth van Oosterhoudt, douairiere De Sturler geboren den 16 october 1769, overleden den 11 mei 1829. Mogelijk is dit het jaar van oprichting. Het grafmonument is gelegen op de algemene begraafplaats van Wilhelminaoord, aangelegd door de Maatschappij van Weldadigheid en kent een eenvoudige aanleg met rechte perken. Omschrijving Op fundering van baksteen geplaatst gietijzeren grafornament bestaande uit een gietijzeren basis, een schacht van gietijzeren platen en een geprofileerde en uitkragende gietijzeren afdekplaat waarop een gietijzeren vaas staat. Tekst op schacht: - Daniella Elisabeth van Oosterhoudt, douairiere De Sturler geboren den 16 october 1769, overleden den 11 mei 1829; - Deze plaats zij heilig want er rust het gebeente, eener liefhebbende moeder; - Wandelaar aanbid Hem die ook gestorven, begraven en opgestaan is; - Hare hoop was op God en de onsterfelijkheid. Waardering Grafmonument van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang vanwege de ligging op een cultuurhistorische waardevolle begraafplaats (in verband met de Maatschappij van Weldadigheid) en van belang vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)