Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis in Engelse Cottage stijl in Meerssen

Woonhuis

Bunderstraat 32
6231EL Meerssen
Limburg

Bouwjaar: 1918


Beschrijving van Woonhuis in Engelse Cottage stijl

Inleiding In een traditionele bouwstijl met elementen van de Engelse Cottage stijl in 1918 ontworpen vrijstaand WOONHUIS. Het woonhuis werd ontworpen in opdracht van Dirk Willem Stork, direkteur van de Stork Machinefabriek te Hengelo. Enkele bijbouwen aan de achterzijde van het woonhuis zijn uitgesloten van bescherming. Omschrijving Het woonhuis heeft een rechthoekige plattegrond in dwarsrichting, telt twee bouwlagen en wordt afgedekt door een geknikt zadeldak met tuiles du Nord pannen. Het pand is opgetrokken in baksteen en hout. Het woonhuis heeft rechthoekige houten vensters en deuren. De vensters zijn voorzien van houten luiken. In de topgevel van de front- en achtergevel bevindt zich een ovaal houten zoldervenster. Tussen de eerste en de tweede bouwlaag is een scheiding aangebracht door middel van houten balken. Het overstekend dak heeft aan de frontgevelzijde een decoratieve houten beƫindiging. Dakkapellen. Waardering Het woonhuis Bunderstraat 32 bezit architectuurhistorische waarde vanwege de esthetische kwaliteiten van het ontwerp en de toegepaste bouwstijl die in Limburg vrijwel niet wordt aangetroffen. Het woonhuis is van algemeen belang op grond van de architectonische gaafheid van het exterieur en de regionale zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507222
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis in Engelse Cottage stijl in Meerssen

Begraafplaats van Aubel

Pastoor Nicolaas Creftenstraat 4
Meerssen
Inleiding Midden op de omstreeks 1880 in gebruik genomen Roomskatholieke begraafplaats van Meerssen gelegen GRAFKAPEL bestemd voor de deken..

Familiegraf Kleuters-Janssen

Pastoor Nicolaas Creftenstraat 4
Meerssen
Inleiding Met elementen van de Neo Gotiek rond 1910 gebouwde GRAFKAPEL voor de familie Kleuters-Janssen. De begraafplaats is omstreeks 188..

Familiegraf Fam. Brouwers

Pastoor Nicolaas Creftenstraat 4
Meerssen
Inleiding GRAFKAPEL in Neoclassicistische trant, gebouwd omstreeks 1900 door "E. Salu sculpt. Bruxelles" in opdracht van de met de Maastric..

Huis met de trappen: bijgebouw

Beekstraat 62
Meerssen
Complexonderdeel (2): Vrijstaand BIJGEBOUWTJE in de tuin; datering: circa 1880. Omschrijving: Gedeeltelijk onderkelderd bijgebouwtje, opge..

Huis met de trappen: privaatgebouwtje op binnenhof

Beekstraat 62
Meerssen
Complexonderdeel (3): PRIVAATGEBOUWTJE op de binnenhof; datering: omstreeks 1900. Omschrijving: Platgedekt, bakstenen privaatgebouwtje op r..

Kaart & Routeplanner

Route naar Woonhuis in Engelse Cottage stijl in Meerssen

Foto's (1)