Heilig Hartbeeld in Bunde

Patronaatstraat 8
6241CP Bunde (gemeente Meerssen)

Beschrijving van Heilig Hartbeeld

Inleiding In een traditionele bouwstijl rond 1925 vervaardigd kunststenen HEILIG HARTBEELD. Het beeld is op een bakstenen sokkel geplaatst. Het Heilig Hartbeeld bevindt zich nabij de voormalige pastorietuin van de voormalige pastorie, nabij de Pletsstraat. Omschrijving Heilig Hartbeeld vervaardigd uit kunststeen en geplaatst op een bakstenen sokkel. In de sokkel enkele horizontale banden geglazuurde baksteen. Waardering Het Heilig Hartbeeld bezit cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een geestelijke en typologische ontwikkeling. Ensemblewaarde ontleent dit beeld aan de situering in de onmiddellijke nabijheid van de voormalige pastorie en parochiekerk van de Sint Agnesparochie van Bunde en daarmee van betekenis voor het aanzien van deze plaats. het Heilig Hartbeeld is van algemeen belang vanwege de gaafheid en de redelijke mate van zeldzaamheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)