Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Queekhoven: kippenhok en schuilhokje in Breukelen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 39
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Queekhoven: kippenhok en schuilhokje

KIPPENHOK EN SCHUILHOKJE. In het midden van het moestuineiland gelegen vroeg-20ste-eeuws kippenhok op rechthoekige grondslag, onder een met rode pannen gedekt lessenaarsdak. Het hok is opgebouwd uit horizontale delen en is (thans) donkergroen geschilderd met witte accenten. Voorgevel: twee 12-ruitsvensters met daarboven een 3-ruitsvenster. Rechterzijgevel: links een deur van vertikale delen waarboven een vogelgat en rechts een 6-ruitsvenster. De achtergevel is blind. Ten oosten van het kippenhok staat een schuilhokje op vierkante grondslag opgebouwd uit horizontale houten delen, onder een met rode dakpannen gedekt lessenaarsdak. Het hokje is (thans) donkergroen geschilderd met witte accenten. De voorzijde is open en is voorzien van een geschulpte rand. De andere zijden zijn blind. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507138
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Queekhoven: kippenhok en schuilhokje in Breukelen

Queekhoven: koude dubbele bak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KOUDE DUBBELE BAK. In de noordwesthoek van de moestuin geplaatste 18de-eeuwse koude bak. Deze in twee segmenten gedeelde, bakstenen koude ..

Queekhoven: koude bak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KOUDE BAK. Aan de noordzijde van de moestuin geplaatste, laat 19de-eeuwse, bakstenen koude bak op rechthoekige grondslag met lage topgevel..

Groenevecht: duiker

Zandpad 37
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
DUIKER. In de kavelsloot, die de scheiding vormt tussen Groenevecht en Queekhoven een negentiende-eeuwse bakstenen duiker met een gemetselde..

Queekhoven: muurkas

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MUURKAS. Muurkas uit de jaren '10 van de 20ste eeuw, gebouwd tegen de zuidzijde van een 18de-eeuwse muur, in het midden aan de westzijde v..

Queekhoven: kweekbak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KWEEKBAK. Laat-19de-eeuwse of vroeg-20ste-eeuwse bakstenen, (thans) deels bepleisterde kweekbak op rechthoekige grondslag in het zuidweste..

Kaart & Routeplanner

Route naar Queekhoven: kippenhok en schuilhokje in Breukelen