Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", ommuring in Harlingen

Overig

Stationsweg 5
8861GA Harlingen
Friesland

Bouwjaar: 1926
Architect: J. Crouwel jr. Crouwel 1926 3 J. Crouwel jr.


Beschrijving van Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", ommuring

Inleiding Een vrij hoge MUUR omsluit het terrein van de voormalige Rijks H.B.S. "Simon Vestdijk" te Harlingen aan de zuid-, west- en deels aan de noordzijde. Omschrijving De muur is in gele bakstenen opgetrokken. De muur heeft niet overal dezelfde hoogte. Bij de overbrugging naar de ingang van het complex loopt het muurtje over in de muren van de overbrugging, die lager zijn. Aan de waterzijde komt het muurtje tot aan de slootrand. Op de hoek van de Oosterstraat met de Krugerstraat loopt het muurtje over in de noord- en westgevel van een vierkant gebouwtje met tentdak. Bij de conciërgewoning is het muurtje lager. Het muurtje is aan de noordkant weer hoger en omsluit een trapeziumvormig terrein. De overbrugging over het water op de kruizing van Oosterstraat en Stationsweg is voorzien van een laag muurtje met ijzeren leuning, dat aansluit aan de muur van het schoolcomplex. Waardering De muur om het schoolcomplex van de Rijks H.B.S. "Simon Vestdijk" te Harlingen uit 1926 is van cultuurhistorisch belang: - als essentieel onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch en architectonisch van nationaal belang is; - wegens de architectonische gaafheid; - in relatie tot de structurele en visuele gaafheid van het complex; - in relatie tot de structurele en visuele gaafheid van de stedelijke ongeving. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507130
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", ommuring in Harlingen

Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", hoofdgebouw

Stationsweg 5
Harlingen
Inleiding Het hoofdgebouw van de voormalige Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk" te Harlingen hoort bij het schoolcomplex dat in 192..

Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", fietsenstalling

Stationsweg 5
Harlingen
Inleiding De FIETSENSTALLING hoort bij het schoolcomplex van de Rijks H.B.S "Simon Vestdijk", gebouwd in 1926 te Harlingen naar ontwerp van..

Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", voormalige conciërgewoning

Oosterstraat 75
Harlingen
Inleiding De CONCIERGEWONING van het voormalige schoolcomplex van de Rijks H.B.S. "Simon Vestdijk" te Harlingen is in 1926 gebouwd, tegelij..

Station Harlingen

Stationsweg 6
Harlingen
Station N.S. plm 1863 gebouwd als Staatsspoorstation Klasse III. Gepleisterd hoofdgebouw in eclectische stijl met middenstuk van twee verdie..

Voormalig opzienerskantoor van de "Zeehandels- en Houtkopersvereniging"

Zuiderbolwerk 1
Harlingen
Op kwartcirkelvormig grondplan opgetrokken. Tol(?)huis met veranda in de ronde zijde op gietijzeren kolommen. Omlijsting der vensters en ver..

Kaart & Routeplanner

Route naar Rijks Hogere Burger School "Simon Vestdijk", ommuring in Harlingen

Foto's (1)