Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark in Enkhuizen

Overig

Zuiderhaven (bij)
1600AA Enkhuizen
Noord Holland

Bouwjaar: 1897


Beschrijving van Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark

Inleiding POMP gelegen tussen de Zuiderhaven en het Snouck van Loosenpark. De door C.B. Posthumus Meyjes ontworpen pomp dateert uit 1897 en heeft als functie het pompen van water uit de Buitenhaven naar de vijvers van het Snouck van Loosenpark. Omschrijving Pomp in houten huisje met rechthoekige plattegrond. Het uit rabatdelen opgebouwde huisje heeft een zinken tentdakje en staat op een natuurstenen plint, die rust op een in rode baksteen uitgevoerde basis. Waardering De pomp is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als gaaf bewaard gebleven onderdeel van de waterhuishouding van het reeds beschermde Snouck van Loosenpark. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507075
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pomp gelegen tussen de zuiderhaven en het snouck van loosenpark in Enkhuizen

woonhuis

Snouck van Loosenpark 2
Enkhuizen
Zuidelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde dubbelwoning, gebouwd op een rechthoekige plattegrond met inwaartse sprongen nabij de ..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 4
Enkhuizen
Noordelijk van het monumentale toegangshek gesitueerde reeks van vier telkens gespiegelde WONINGEN op een rechthoekige plattegrond met elk e..

overig

Snouck van Loosenpark 4
Enkhuizen
Drieledig, poortvormig TOEGANGSHEK, bestaande uit in neo-Lodewijk XIV-trant uitgevoerde hardstenen pijlers en in siersmeedwerk uitgevoerde b..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 8
Enkhuizen
Oostzuidoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormig plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormige..

woonhuis

Snouck van Loosenpark 9
Enkhuizen
Oostnoordoostelijk aan de buitenring van het cirkelvormige plantsoen in het Snouck van Loosenpark gesitueerde, vrijstaande WONING op T-vormi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)