Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Enkhuizen

Tuin Park Landgoed

Dijk 36
1601GJ Enkhuizen
Noord Holland

Bouwjaar: 1892


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving : Ecclectische, in hoofdzaak uit rode baksteen opgebouwde TUINMUUR bij het Snouck van Loosenhuiscomplex die aan de tuinzijde (Z) is aangesmeerd met cement. Aan de straatzijde (N) is de muur voorzien van een uit baksteen en natuursteen opgebouwde plint en zeven pilasters met natuurstenen basement. Vrijwel de gehele muur wordt aan de bovenzijde afgesloten met een natuurstenen lijst. De muur heeft 7 travee├źn met ruitvormige siermotieven in gele en rode baksteen. De uitgespaarde travee├źn zijn aan de bovenzijde voorzien van twee rijen muizetand. Uiterst rechts heeft de muur een paneeldeur met natuurstenen omlijsting. De omlijsting bestaat uit twee geblokte pilasters en een boven de rest van de muur uitstekend hoofdgestel. De deur wordt bereikt via een uit drie treden bestaande natuurstenen stoep. Waardering: De tuinmuur is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van de 19de-eeuwse uitbreiding van het Snouck van Loosenhuiscomplex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507062
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Enkhuizen

tuin park landgoed

Dijk 36
Enkhuizen
Omschrijving Op vrijwel rechthoekig grondplan in Chaletstijl gebouwd TUINHUIS bij het Snouck van Loosenhuiscomplex bestaande uit een bouwla..

Snouck van Loosenhuis

Dijk 34
Enkhuizen
Inleiding Het Snouck van Loosenhuis bestaat uit een achttiende-eeuws woonhuis met koepel. Beide zijn gesitueerd op de Dijk in de Oude Haven..

Snouck van Loosenhuis

Dijk 34
Enkhuizen
Omschrijving In neo-Renaissancestijl uitgevoerd BEJAARDENTEHUIS op trapeziumvormige plattegrond bestaande uit souterrain, parterre, verdiep..

Snouck van Loosenhuis: prieel

Dijk 34
Enkhuizen
Inleiding Het prieel werd in oktober 1892 geleverd, in aansluiting op de vernieuwing van de tuinaanleg. Het werd geleverd door de firma Moe..

Pand met rechte kroonlijst met dakkapel

Dijk 38
Enkhuizen
Laat 18e eeuws pand met rechte kroonlijst met dakkapel. In de vensters en winkelpui zijn roeden aangebracht. (Hoek H.J. Schimmelstraat).

Kaart & Routeplanner

Route naar tuin park landgoed in Enkhuizen