Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Queekhoven: kas in Breukelen

Tuin Park Landgoed

Zandpad 39
3621ND Breukelen (gemeente Stichtse Vecht)
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Queekhoven: kas

KAS. Omstreeks 1900 gebouwde kas in het noordoosten van de moestuin, op rechthoekige grondslag en op een bakstenen borstwering met natuurstenen en gedeeltelijk betonnen afdekking. De voor- (oost) en achtergevel (west) bestaan uit glazen topgevels die op de borstwering zijn geplaatst. De zijgevels zijn voorzien van een strook opgaand glaswerk op de borstwering, waarop het zadeldak van glas rust. Aan de achterzijde een recente aanbouw in de vorm van een bakstenen schuurtje onder lessenaarsdak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507048
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Queekhoven: kas in Breukelen

Queekhoven: druivenkas

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
DRUIVENKAS. In het noordoosten van de moestuin gelegen 19de-eeuwse druivenkas op rechthoekige grondslag op een bakstenen gepleisterde bors..

Queekhoven: koude bak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KOUDE BAK. Aan de noordzijde van de moestuin geplaatste, laat 19de-eeuwse, bakstenen koude bak op rechthoekige grondslag met lage topgevel..

Queekhoven: muurkas tegen dwarsmuur

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MUURKAS TEGEN DWARSMUUR. Van oorsprong 18de-eeuwse muurkas, gebouwd tegen de zuidzijde van een dwars op de meandermuur staande muur die aa..

Queekhoven: muurkas

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
MUURKAS. Muurkas uit de jaren '10 van de 20ste eeuw, gebouwd tegen de zuidzijde van een 18de-eeuwse muur, in het midden aan de westzijde v..

Queekhoven: kweekbak

Zandpad 39
Breukelen (Gemeente Stichtse Vecht)
KWEEKBAK. Laat-19de-eeuwse of vroeg-20ste-eeuwse bakstenen, (thans) deels bepleisterde kweekbak op rechthoekige grondslag in het zuidweste..

Kaart & Routeplanner

Route naar Queekhoven: kas in Breukelen