Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vaas in Ankeveen

Tuin Park Landgoed

Cannenburgerweg 17
1244RE Ankeveen (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900-1950


Beschrijving van Vaas

VAAS. Monumentale kelkvormige kunststenen vaas op rechthoekige sokkel met leeuwekoppen aan de zijkanten. De vaas, die uit het begin van de 20ste eeuw dateert, staat centraal op het voorplein. Waardering VAAS van algemeen belang: - als karakteristiek (jonger) onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de kenmerkende vormgeving; - vanwege het materiaalgebruik, namelijk kunststeen; - vanwege de relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de kenmerkende ligging binnen de laat-18de-eeuwse kleinschalige parkaanleg in (vroege) landschapsstijl. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507037
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vaas in Ankeveen

Historische tuin- en parkaanleg behorende tot de buitenplaats berg en vaart

Cannenburgerweg 17
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Berg en Vaart. In structuur en deels in detail gaaf bewaarde kleinschalige his..

Koetshuis behorende tot de buitenplaats berg en vaart

Cannenburgerweg 17
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
Laat-18de-eeuws KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Berg en Vaart. In rode baksteen opgetrokken koetshuis op rechthoekige grondslag onde..

Toegangshek

Cannenburgerweg 17
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
TOEGANGSHEK. Dubbel smeedijzeren 19de-eeuws spijlenhek tussen twee (recentelijk gerestaureerde) houten rechthoekige zuilstompen. Waardering..

Koude bakken

Cannenburgerweg 19
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
KOUDE BAKKEN. Twee tegen elkaar gebouwde laat-18de-eeuwse koude bakken van rode baksteen, evenwijdig geplaatst ten opzichte van de linker ge..

Hoofdgebouw ontstaan in 1779-1782

Cannenburgerweg 15
Ankeveen (Gemeente Wijdemeren)
HOOFDGEBOUW (Huis Berg en Vaart), ontstaan in 1779-1782 in opdracht van de Amsterdamse wijnhandelaar P.J. Eyma en mogelijk naar ontwerp van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vaas in Ankeveen