Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heiligenberg: overlaat in Leusden

Tuin Park Landgoed

Heiligenbergerweg 5
3833AC Leusden
Utrecht

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Heiligenberg: overlaat

OVERLAAT. Een halfronde bepleisterde stenen overlaat uit circa 1900. De overlaat werd gebouwd ter vervanging van een overlaat uit de tijd van de parkaanleg in landschapsstijl. De overlaat is gesitueerd op het punt waar de waterloop in landschapstijl overgaat in de Heiligenbergerbeek. Op dit punt bevindt zich tevens een verwaarloosd houten bruggetje, dat voor de bescherming van ondergeschikte betekenis is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507027
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heiligenberg: overlaat in Leusden

Heiligenberg: kas tegen moestuinmuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KAS TEGEN DE MOESTUINMUUR. Een kleine, rode bakstenen, 19de eeuwse kas tegen de westzijde van de moestuinmuur aangebouwd en nog in het bezi..

Heiligenberg: rode bakstenen schuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
SCHUUR. Een rode bakstenen 19de eeuwse schuur op rechthoekige grondslag met een met grijze pannen gedekt zadeldak. In de topgevels van de n..

Heiligenberg: koude bakken

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KOUDE BAKKEN. Twee rode bakstenen koude bakken uit circa 1820 op langwerpige rechthoekige grondslag, parallel aan elkaar in de noordwesthoe..

Heiligenberg: tuinmanswoning

Heiligenbergerweg 5
Leusden
TUINMANSWONING. De wit geschilderde en bepleisterde tuinmanswoning is tussen 1807 en 1827 ( bij de aanleg van de landschapspark) in cottage..

Heiligenberg: hoofdgebouw

Heiligenbergerweg 5
Leusden
HOOFDGEBOUW. Witgepleisterd huis van twee verdiepingen met een met grijze pannen gedekt zadeldak met afgeplatte nok boven het middendeel, da..

Kaart & Routeplanner