Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heiligenberg: rode bakstenen schuur in Leusden

Kasteel Buitenplaats

Heiligenbergerweg 5
3833AC Leusden
Utrecht

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Heiligenberg: rode bakstenen schuur

SCHUUR. Een rode bakstenen 19de eeuwse schuur op rechthoekige grondslag met een met grijze pannen gedekt zadeldak. In de topgevels van de noord- en zuidzijde zit een driehoekige opening, zoals bij de menagerie. Aan de oostzijde centraal een dubbele houten deur in de oorspronkelijke kozijnen. Aan de noordzijde van de schuur is rond 1930 een rode bakstenen aanbouw en een kassencomplex gebouwd die voor de bescherming van ondergeschikte betekenis zijn. De schuur verkeert thans in een staat van groot achterstallig onderhoud. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507024
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heiligenberg: rode bakstenen schuur in Leusden

Heiligenberg: kas tegen moestuinmuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KAS TEGEN DE MOESTUINMUUR. Een kleine, rode bakstenen, 19de eeuwse kas tegen de westzijde van de moestuinmuur aangebouwd en nog in het bezi..

Heiligenberg: koude bakken

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KOUDE BAKKEN. Twee rode bakstenen koude bakken uit circa 1820 op langwerpige rechthoekige grondslag, parallel aan elkaar in de noordwesthoe..

Heiligenberg: tuinmanswoning

Heiligenbergerweg 5
Leusden
TUINMANSWONING. De wit geschilderde en bepleisterde tuinmanswoning is tussen 1807 en 1827 ( bij de aanleg van de landschapspark) in cottage..

Heiligenberg: overlaat

Heiligenbergerweg 5
Leusden
OVERLAAT. Een halfronde bepleisterde stenen overlaat uit circa 1900. De overlaat werd gebouwd ter vervanging van een overlaat uit de tijd v..

Heiligenberg: hoofdgebouw

Heiligenbergerweg 5
Leusden
HOOFDGEBOUW. Witgepleisterd huis van twee verdiepingen met een met grijze pannen gedekt zadeldak met afgeplatte nok boven het middendeel, da..

Kaart & Routeplanner