Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heiligenberg: brug over de Grift in Leusden

Tuin Park Landgoed

Heiligenbergerweg 5
3833AC Leusden
Utrecht

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Heiligenberg: brug over de Grift

BRUG OVER DE GRIFT. Eenvoudige 19de eeuwse brug over de Grift tussen het parkgedeelte ten zuiden van de berg en de nutstuin, gedekt met een houten plankier van recente datum. De brug is voorzien van een wit geschilderde ijzeren balustrade met 4 spijlen verbonden door 2 regels. De bovenste regel zwenkt aan de uiteinden iets omhoog en naar buiten uit en heeft knoppen aan de uiteinden. De spijlen worden door groen geschilderde houten knoppen bekroond. De brug steunt op een gepleist erde bakstenen keermuur aan weerszijden van de Grift. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507022
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heiligenberg: brug over de Grift in Leusden

Heiligenberg: kas tegen moestuinmuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KAS TEGEN DE MOESTUINMUUR. Een kleine, rode bakstenen, 19de eeuwse kas tegen de westzijde van de moestuinmuur aangebouwd en nog in het bezi..

Heiligenberg: rode bakstenen schuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
SCHUUR. Een rode bakstenen 19de eeuwse schuur op rechthoekige grondslag met een met grijze pannen gedekt zadeldak. In de topgevels van de n..

Heiligenberg: koude bakken

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KOUDE BAKKEN. Twee rode bakstenen koude bakken uit circa 1820 op langwerpige rechthoekige grondslag, parallel aan elkaar in de noordwesthoe..

Heiligenberg: tuinmanswoning

Heiligenbergerweg 5
Leusden
TUINMANSWONING. De wit geschilderde en bepleisterde tuinmanswoning is tussen 1807 en 1827 ( bij de aanleg van de landschapspark) in cottage..

Heiligenberg: overlaat

Heiligenbergerweg 5
Leusden
OVERLAAT. Een halfronde bepleisterde stenen overlaat uit circa 1900. De overlaat werd gebouwd ter vervanging van een overlaat uit de tijd v..

Kaart & Routeplanner

Route naar Heiligenberg: brug over de Grift in Leusden