Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Heiligenberg: smeedijzeren hekwerk in Leusden

Tuin Park Landgoed

Heiligenbergerweg 5
3833AC Leusden
Utrecht

Bouwjaar: 1750


Beschrijving van Heiligenberg: smeedijzeren hekwerk

SMEEDIJZEREN HEKWERK. De in de aanleg in landschapstijl opgenomen hekpartij, die in een ruime curve verloopt en het weiland aan de oostzijde naar de plaats en naar de oprit toe afscheidt. Het 19de eeuwse hek bestaat uit eenvoudige smeedijzeren rechthoekige spijlen met een afgeplatte pyramidevormige kop. Het hek heeft twee ijzeren regels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507018
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Heiligenberg: smeedijzeren hekwerk in Leusden

Heiligenberg: kas tegen moestuinmuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KAS TEGEN DE MOESTUINMUUR. Een kleine, rode bakstenen, 19de eeuwse kas tegen de westzijde van de moestuinmuur aangebouwd en nog in het bezi..

Heiligenberg: rode bakstenen schuur

Heiligenbergerweg 5
Leusden
SCHUUR. Een rode bakstenen 19de eeuwse schuur op rechthoekige grondslag met een met grijze pannen gedekt zadeldak. In de topgevels van de n..

Heiligenberg: koude bakken

Heiligenbergerweg 5
Leusden
KOUDE BAKKEN. Twee rode bakstenen koude bakken uit circa 1820 op langwerpige rechthoekige grondslag, parallel aan elkaar in de noordwesthoe..

Heiligenberg: tuinmanswoning

Heiligenbergerweg 5
Leusden
TUINMANSWONING. De wit geschilderde en bepleisterde tuinmanswoning is tussen 1807 en 1827 ( bij de aanleg van de landschapspark) in cottage..

Heiligenberg: overlaat

Heiligenbergerweg 5
Leusden
OVERLAAT. Een halfronde bepleisterde stenen overlaat uit circa 1900. De overlaat werd gebouwd ter vervanging van een overlaat uit de tijd v..

Kaart & Routeplanner