Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: toegangshek in Rhenen

Tuin Park Landgoed

Cuneraweg 420
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Prattenburg: toegangshek

TOEGANGSHEK. Smeedijzeren toegangshek, geplaatst bij de Cuneraweg, aan het begin van de laan naar de Cunerahoeve. Het groen geschilderde hek uit ca. 1900 is oorspronkelijk afkomstig van de buitenplaats Larenberg te Laren. Het hek is opgebouwd uit twee ijzeren kolommen met piramidevormige beƫindiging waartussen twee draaibare vleugels met deels getordeerde spijlen en regels en O-vormige elementen. Aan weerszijden van de kolommen bevindt zich een zijstuk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507009
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: toegangshek in Rhenen

Prattenburg: hoofgebouw

Cuneraweg 420
Rhenen
HOOFDGEBOUW (HUIS PRATTENBURG). Het kasteelachtige huis Prattenburg dat in eclectische stijl is opgetrokken, werd in 1887-1890 gebouwd op ..

Prattenburg: historische tuin- en parkaanleg

Cuneraweg 420
Rhenen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats Prattenburg gaat in oorsprong terug naar d..

Prattenburg: tuinschuur

Cuneraweg 420
Rhenen
TUINSCHUUR. Tuinschuur op vierkante plattegrond, overkapt door een met bruine pannen gedekt licht inzalend tentdak, waarschijnlijk omstree..

Prattenburg: zondagsschool

Cuneraweg 420
Rhenen
ZONDAGSSCHOOL. In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinal..

Prattenburg: familiegraf

Cuneraweg 420
Rhenen
FAMILIEGRAF. Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: toegangshek in Rhenen