Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: schuurtje in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Cuneraweg 420
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Prattenburg: schuurtje

SCHUURTJE. Ornamenteel schuurtje uit ca. 1900, thans ten noorden van het huis Prattenburg staande. Het één bouwlaag hoge schuurtje op rechthoekige grondslag wordt gedekt door een overstekend rieten schilddak. De voorgevel heeft vier bomen als vertikale dragers waartussen zich de entree en twee vensters bevinden. De voor- en zijgevels zijn opgetrokken uit horizontale houten delen. De achtergevel is uit vertikale houten delen opgetrokken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507008
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: schuurtje in Rhenen

Prattenburg: hoofgebouw

Cuneraweg 420
Rhenen
HOOFDGEBOUW (HUIS PRATTENBURG). Het kasteelachtige huis Prattenburg dat in eclectische stijl is opgetrokken, werd in 1887-1890 gebouwd op ..

Prattenburg: historische tuin- en parkaanleg

Cuneraweg 420
Rhenen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats Prattenburg gaat in oorsprong terug naar d..

Prattenburg: tuinschuur

Cuneraweg 420
Rhenen
TUINSCHUUR. Tuinschuur op vierkante plattegrond, overkapt door een met bruine pannen gedekt licht inzalend tentdak, waarschijnlijk omstree..

Prattenburg: zondagsschool

Cuneraweg 420
Rhenen
ZONDAGSSCHOOL. In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinal..

Prattenburg: familiegraf

Cuneraweg 420
Rhenen
FAMILIEGRAF. Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: schuurtje in Rhenen