Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: familiegraf in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Cuneraweg 420
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1890


Beschrijving van Prattenburg: familiegraf

FAMILIEGRAF. Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen opgetrokken, één bouwlaag hoge graf heeft een rechthoekige plattegrond en wordt overkapt door een overstekend zadeldak dat thans gedekt wordt met bitumen. De symmetrisch opgezette voorgevel heeft een met ezelsruggen afgedekte, getrapte en verhoogde middenpartij. De entree is aan weerszijden van overhoekse steunberen voorzien. Boven de entree een van band- en rolwerk voorziene gedenkplaat waarin de inscriptie: 'Want indien wij geloven dat Jezus/gestorven is en opgestaan alsoo zal/ook God degenen die ontslapen zijn in/Jezus, weder brengen met hem/Thess. IV. 14'. Boven de entree bevindt zich een Latijns kruis. Het interieur is voorzien van twaalf graven, waarvan er thans nog vijf open zijn. De grafnissen en het voorportaal zijn gewelfd. Het grafterrein wordt afgesloten door een eenvoudig smeedijzeren hekwerk daterende uit ca. 1900, bestaande uit twee ijzeren kolommem waartussen twee draaibare vleugels met spijlen en regels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507007
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: familiegraf in Rhenen

Prattenburg: hoofgebouw

Cuneraweg 420
Rhenen
HOOFDGEBOUW (HUIS PRATTENBURG). Het kasteelachtige huis Prattenburg dat in eclectische stijl is opgetrokken, werd in 1887-1890 gebouwd op ..

Prattenburg: historische tuin- en parkaanleg

Cuneraweg 420
Rhenen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats Prattenburg gaat in oorsprong terug naar d..

Prattenburg: tuinschuur

Cuneraweg 420
Rhenen
TUINSCHUUR. Tuinschuur op vierkante plattegrond, overkapt door een met bruine pannen gedekt licht inzalend tentdak, waarschijnlijk omstree..

Prattenburg: zondagsschool

Cuneraweg 420
Rhenen
ZONDAGSSCHOOL. In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinal..

Prattenburg: schuurtje

Cuneraweg 420
Rhenen
SCHUURTJE. Ornamenteel schuurtje uit ca. 1900, thans ten noorden van het huis Prattenburg staande. Het één bouwlaag hoge schuurtje op re..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: familiegraf in Rhenen