Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: zondagsschool in Rhenen

Gebouw

Cuneraweg 420
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1907


Beschrijving van Prattenburg: zondagsschool

ZONDAGSSCHOOL. In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinale baksteen en heeft een gele baksteendecoratie in de rollagen. Het één bouwlaag hoge schooltje op rechthoekige grondslag wordt overkapt door een met riet gedekt zadeldak met overstek, dat gesteund wordt door twee houten kolommen. Het zadeldak is voorzien van een windveer met in- en uitgezwenkte motieven en een dito makelaartje. De zijgevels zijn voorzien van uitgemetsel de muurpenanten. In de zuidgevel bevinden zich twee gevelopeningen voorzien van luiken, waarboven een rondvenster. De kapel-achtige school heeft in het park een ornamentele waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507006
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: zondagsschool in Rhenen

Prattenburg: hoofgebouw

Cuneraweg 420
Rhenen
HOOFDGEBOUW (HUIS PRATTENBURG). Het kasteelachtige huis Prattenburg dat in eclectische stijl is opgetrokken, werd in 1887-1890 gebouwd op ..

Prattenburg: historische tuin- en parkaanleg

Cuneraweg 420
Rhenen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats Prattenburg gaat in oorsprong terug naar d..

Prattenburg: tuinschuur

Cuneraweg 420
Rhenen
TUINSCHUUR. Tuinschuur op vierkante plattegrond, overkapt door een met bruine pannen gedekt licht inzalend tentdak, waarschijnlijk omstree..

Prattenburg: familiegraf

Cuneraweg 420
Rhenen
FAMILIEGRAF. Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen..

Prattenburg: schuurtje

Cuneraweg 420
Rhenen
SCHUURTJE. Ornamenteel schuurtje uit ca. 1900, thans ten noorden van het huis Prattenburg staande. Het één bouwlaag hoge schuurtje op re..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: zondagsschool in Rhenen

Foto's (1)