Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: boerderij in Rhenen

Boerderij

Cuneraweg 428
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Prattenburg: boerderij

BOERDERIJ. In het westen van de aanleg gelegen langhuisboerderij uit ca. 1900. De in baksteen opgetrokken boerderij op rechthoekige grondslag heeft een gepleisterde plint en wordt overkapt door een met rode en blauwe pannen gedekt zadeldak met overstek en gesneden windveer. De voorgevel (zuid) heeft een symmetrische indeling. In de linker zijgevel (west) zijn enkele steunberen aangebracht en bevindt zich de ingang. De noord-, oost- en westgevel hebben een niet regelmatige venster- en deurindeling. De vensters zijn deels voorzien van luiken. De bij de boerderij gebouwde schuur met veestalling uit ca. 1950 komt niet in aanmerking voor bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 507005
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: boerderij in Rhenen

Prattenburg: tuinmanswoning Prattenburg

Cuneraweg 426
Rhenen
TUINMANSWONING MET MUURKAS. Woning in chaletstijl uit 1890 op L-vormige plattegrond. Het huis heeft één bouwlaag met zolderverdieping en..

Prattenburg: kas

Cuneraweg 426
Rhenen
KAS. Kas uit ca. 1890 op rechthoekige plattegrond. De kas heeft een bakstenen borstwering met natuurstenen afdekking, waarboven de wanden ..

Prattenburg: koude bak

Cuneraweg 426
Rhenen
KOUDE BAK. Laat 19de-eeuwse koude bak op rechthoekige grondslag, gelegen ten oosten van de boswachterswoning. De in rode baksteen opgetrok..

Prattenburg: Cunerahoeve

Cuneraweg 424
Rhenen
CUNERAHOEVE. In 1886-1887 gebouwde langhuisboerderij, genaamd Cunerahoeve. De deels onderkelderde boerderij is gelegen aan het einde van e..

Prattenburg: schuur

Cuneraweg 424
Rhenen
SCHUUR. Ten westen van de Cunerahoeve gelegen, laat 19de-eeuwse bakstenen schuur. De schuur op rechthoekige grondslag wordt overkapt door ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: boerderij in Rhenen

Foto's (2)