Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: Cunerahoeve in Rhenen

Boerderij

Cuneraweg 424
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1886-1887


Beschrijving van Prattenburg: Cunerahoeve

CUNERAHOEVE. In 1886-1887 gebouwde langhuisboerderij, genaamd Cunerahoeve. De deels onderkelderde boerderij is gelegen aan het einde van een loodrecht op de Cuneraweg liggende dwarslaan. De boerderij heeft een rechthoekig plattegrond en staat op een gepleisterde plint. De boerderij wordt overkapt door een met blauwe kruispannen gedekt zadeldak. Het zadeldak is voorzien van een royale overstek met geschulpte windveren. De voorgevel heeft een symmetrisch indeling waarin twee 6-ruitsschuifvensters met glas -in-lood bovenlichten en luiken, die aan weerszijden worden geflankeerd door een schuifvenster met glas-in-lood bovenlicht en luiken. Op de verdieping bevindt zich een 2-ruitsvenster met kepervormige afsluiting. De achtergevel is voorzien van een achterbaander en mestdeuren en twee vensters en een luik. De ingang bevindt zich in de linkerzijgevel (west). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506998
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: Cunerahoeve in Rhenen

Prattenburg: schuur

Cuneraweg 424
Rhenen
SCHUUR. Ten westen van de Cunerahoeve gelegen, laat 19de-eeuwse bakstenen schuur. De schuur op rechthoekige grondslag wordt overkapt door ..

Prattenburg: schuur

Cuneraweg 424
Rhenen
SCHUUR. Ten noorden van de Cunerahoeve gelegen, laat 19de-eeuwse bakstenen schuur op rechthoekige grondslag. De schuur heeft twee tuitgeve..

Prattenburg: tuinmanswoning Prattenburg

Cuneraweg 426
Rhenen
TUINMANSWONING MET MUURKAS. Woning in chaletstijl uit 1890 op L-vormige plattegrond. Het huis heeft één bouwlaag met zolderverdieping en..

Prattenburg: kas

Cuneraweg 426
Rhenen
KAS. Kas uit ca. 1890 op rechthoekige plattegrond. De kas heeft een bakstenen borstwering met natuurstenen afdekking, waarboven de wanden ..

Prattenburg: koude bak

Cuneraweg 426
Rhenen
KOUDE BAK. Laat 19de-eeuwse koude bak op rechthoekige grondslag, gelegen ten oosten van de boswachterswoning. De in rode baksteen opgetrok..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: Cunerahoeve in Rhenen