Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Prattenburg: koetshuis Prattenburg in Rhenen

Kasteel Buitenplaats

Cuneraweg 422
3911RW Rhenen
Utrecht

Bouwjaar: 1887


Beschrijving van Prattenburg: koetshuis Prattenburg

KOETSHUIS. In 1887 gebouwd koetshuis met koetsierswoning in Hollandse neo-renaissance stijl. Het symmetrisch opgezette, één bouwlaag hoge pand op rechthoekige grondslag is opgetrokken uit machinale rode baksteen en wordt overkapt door twee, haaks op elkaar staande, schilddaken die met blauwe kruispannen zijn gedekt. De voor- en achterzijde (noord en zuid) van het pand zijn voorzien van risalerende trapgevels waarin twee dubbele deuren met bewerkt hang- en sluitwerk en waarboven zich een getoogd 6-ruitsschuifvenster met luik bevindt. De voorgevel heeft een symmetrische opzet, de andere gevels hebben een onregelmatige venster- en deurindeling. Aan de rechterzijde (west) van het koetshuis bevindt zich de koetsierswoning, aan de linkerzijde (oost) opslagruimte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506997
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Prattenburg: koetshuis Prattenburg in Rhenen

Prattenburg: hoofgebouw

Cuneraweg 420
Rhenen
HOOFDGEBOUW (HUIS PRATTENBURG). Het kasteelachtige huis Prattenburg dat in eclectische stijl is opgetrokken, werd in 1887-1890 gebouwd op ..

Prattenburg: historische tuin- en parkaanleg

Cuneraweg 420
Rhenen
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van de buitenplaats Prattenburg gaat in oorsprong terug naar d..

Prattenburg: tuinschuur

Cuneraweg 420
Rhenen
TUINSCHUUR. Tuinschuur op vierkante plattegrond, overkapt door een met bruine pannen gedekt licht inzalend tentdak, waarschijnlijk omstree..

Prattenburg: zondagsschool

Cuneraweg 420
Rhenen
ZONDAGSSCHOOL. In 1907 gebouwde zondagsschool, gelegen ten oosten van het huis Prattenburg. Het schoolgebouwtje is opgetrokken in machinal..

Prattenburg: familiegraf

Cuneraweg 420
Rhenen
FAMILIEGRAF. Familiegraf uit 1890, gebouwd voor de familie van Asch van Wijk, gelegen in het Prattenburgse Bos. Het uit machinale baksteen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Prattenburg: koetshuis Prattenburg in Rhenen

Foto's (1)