Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Campanella in Doorn

Kasteel Buitenplaats

Molenweg 7
3941PT Doorn (gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Utrecht

Bouwjaar: omstreeks 1800


Beschrijving van Campanella

CAPANELLA. De in oorsprong uit ca. 1800 daterende arbeiderswoning, genaamd Capanella, is gelegen ten noord-westen van het huis Doorn. Het niet meer in originele staat verkerende pand op samengestelde plattegrond, was oorspronkelijk gedekt met een rieten kap. Thans wordt het huis overkapt door een met Hollandse pannen gedekt schilddak met royale overstek. De overstek wordt gedragen door twee onbewerkte boomstammen. De gevels hebben een niet regelmatige venster- en deurindeling. De noordgevel is in 1991 voorzien van een muurschildering. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506975
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Campanella in Doorn

Aardenburg: landhuis

Driebergsestraatweg 1
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 1 Vrijstaand LANDHUIS uit 1861 naar ontwerp van L.H. Eberson en in 1902 verbouwd en uitgebreid door C.B. Post..

Aardenburg: park

Driebergsestraatweg 1
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
Omschrijving complexonderdeel 2 De begrenzing van het te beschermen PARK AARDENBURG in late-landschapsstijl, loopt langs de Driebergsestraa..

Kasteel Moersbergen: dubbele arbeiderswoning

Moersbergselaan 13
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
DUBBELE ARBEIDERSWONING. Aan de rand van het bos staat een bakstenen woning uit 1900 gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaresse A.C. ..

Huis Doorn: Oranjerie

Langbroekerweg 16
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
ORANJERIE. Voormalig laat 18de-eeuws koetshuis, dat omstreeks 1838 tot oranjerie werd verbouwd. In 1920 werd de oranjerie verbouwd tot sta..

Huis Doorn

Langbroekerweg 14
Doorn (Gemeente Utrechtse Heuvelrug)
'HUIS DOORN'. Van het oude Ridderhofstad bleef een ronde TOREN bewaard. Witgepleisterd LANDHUIS met aan de voorzijde twee vooruitspringende ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Campanella in Doorn

Foto's (1)