Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: brug in De Bilt

Tuin Park Landgoed

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: laat 19e eeuw


Beschrijving van Vollenhoven: brug

BRUG (Vlotbrug). Over de vertakking van de Beerschotervliet en de Achtervijver ten westen van het huis gelegen, laat 19de-eeuwse, eenvoudige brug met houten en stenen landhoofden. Aan weerszijden van de brug een lage houten, witgeschilderde leuning bestaande uit twee lage pijlers en een pijler met halfronde top, met elkaar verbonden door een inzwenkende balk. De oude leuningen zijn in 1995 vervangen door nieuwe, identieke leuningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506959
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: brug in De Bilt

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: brug in De Bilt