Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: toegangshek en hek rondom halfronde weide in De Bilt

Tuin Park Landgoed

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Vollenhoven: toegangshek en hek rondom halfronde weide

TOEGANGSHEK EN HEK RONDOM HALFRONDE WEIDE. Aan beide beginpunten van de halfronde laan voor het huis Vollenhoven bevindt zich een 19de-eeuws smeedijzeren toegangshek, bestaande uit twee eenvoudige smeedijzeren hekken waartussen twee draaibare vleugels waarin de woorden 'VOLLEN' en 'HOVEN'. Zowel de hekken als vleugels zijn opgebouwd uit spijlen en regels met halfronde elementen. Langs de halfronde weide staat een eveneens vroeg 20e-eeuws (thans) groen geschilderd eenvoudig hek van spijlen en regels. Voor het huis zijn de spijlen deels voorzien van een pijlpunt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506958
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: toegangshek en hek rondom halfronde weide in De Bilt

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: toegangshek en hek rondom halfronde weide in De Bilt