Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: ijskelder in De Bilt

Tuin Park Landgoed

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Vollenhoven: ijskelder

IJSKELDER. In het noorden van de parkaanleg gelegen, met aarde overdekte grote bakstenen ijskelder, ca. 1800. De kelder heeft een koepelgewelf met een diameter van ongeveer 6 meter. De ingang aan de westzijde komt uit in een linksombuigend quadrantportaal, zodat de vulopening in de putwand aan de noordzijde zit. Het portaal is voorzien van tongewelf. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506956
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: ijskelder in De Bilt

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: ijskelder in De Bilt