Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: tuinschuur in De Bilt

Kasteel Buitenplaats

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Vollenhoven: tuinschuur

TUINSCHUUR. Ten noorden van de moestuin gelegen tuinschuur uit ca. 1800 met originele balkconstructie, op rechthoekige grondslag en bakstenen plint, onder een met rood-grijze pannen gedekt zadeldak. De gevels zijn horizontaal betimmerd. In de voorgevel (zuid) van twee 2-ruitsvensters en een deur met vertikale geleding. In de top van de rechterzijgevel een luik. In de achtergevel een 12-ruitsladdervenster en een recente open aanbouw onder een lessenaarsdak, die voor de bescherming van ondergeschikt belang is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506955
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: tuinschuur in De Bilt

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: tuinschuur in De Bilt