Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: druivenkas in De Bilt

Tuin Park Landgoed

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Vollenhoven: druivenkas

DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 13. Tegen de zuidzijde van de zuidelijke moestuinmuur gebouwde bakstenen druivenkas uit het midden van de 19de eeuw, met lessenaarsdak van glazen dekplaten. De kas op rechthoekige grondslag en bakstenen voeting met natuurstenen hoekblokken, heeft in de westelijke zijgevel een halfronde getoogde deur. De kas wordt in drie segmenten gedeeld door twee tussenmuren met deuren als voornoemd. In de kas staan bakstenen tabletten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506951
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: druivenkas in De Bilt

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: druivenkas in De Bilt