Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vollenhoven: houtschuur in De Bilt

Kasteel Buitenplaats

Utrechtseweg 59
3732HA De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Vollenhoven: houtschuur

HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, onder een met grijze pannen gedekt zadeldak met overstek. De zijgevels bestaan uit een open, horizontale lattenconstructie. De topgevels van de voor- en achterzijde zijn vertikaal geleed en geheel dicht. In de voorgevel een dubbele vertikaal gelede deur en in de topgevel een luik. In de linkergevel twee deuren met vertikale geleding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506948
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vollenhoven: houtschuur in De Bilt

Vollenhoven

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOOFDGEBOUW (Huis Vollenhoven). Het huis Vollenhoven bestaat uit een hoofdgebouw op rechthoekige grondslag op natuurstenen plint en is overk..

Vollenhoven: historische tuin- en parkaanleg

Utrechtseweg 59
De Bilt
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Over de oudste geschiedenis van de aanleg van Vollenhoven is niets bekend. Pas vanaf het midden van de 17de..

Vollenhoven: moestuinmuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
MOESTUINMUUR. In het westen van de historische aanleg bevindt zich de moestuin die door een uit vier, onafhankelijke delen bestaande vroeg 1..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 14. In het noorden van de moestuin tegen de zuidzijde van de moestuinmuur gebouwde vroeg 19de-eeuwse bakst..

Vollenhoven: druivenkas

Utrechtseweg 59
De Bilt
DRUIVENKAS. Pendant van onderdeel 13. Tegen de zuidzijde van de zuidelijke moestuinmuur gebouwde bakstenen druivenkas uit het midden van de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Vollenhoven: houtschuur in De Bilt