Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Eyck: stal in De Bilt

Kasteel Buitenplaats

Utrechtseweg 18
3732HB De Bilt
Utrecht

Bouwjaar: laat 18e eeuw


Beschrijving van Den Eyck: stal

STAL. Rode bakstenen, laat 18de-eeuwse stal op rechthoekige grondslag overkapt door een met rode pannen gedekt zadeldak. Voorzijde: centraal een getoogde dubbele deur met aan weerszijden een enkele getoogde deur. Iets hoger gelegen aan weerszijden van de dubbele deur een getoogd 6-ruitsvenster. In de topgevel een getoogd hooiluik. Rechterzijde: vier getoogde luiken. Achterzijde: in de topgevel een getoogd luik met daaronder twee getoogde 8-ruitsvensters. Linkerzijde: een getoogde deur en twee halfronde 4-ruitsvensters met spaakroeden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506941
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Eyck: stal in De Bilt

Den Eyck: brug op de overplaats

Utrechtseweg 18
De Bilt
BRUG OP DE OVERPLAATS. Bakstenen rondboogbrug met naar buiten uitzwenkende keermuren. Leuningen met smeedijzeren balustervormige spijlen met..

Den Eyck

Utrechtseweg 18
De Bilt
BOERDERIJ DEN EYCK. Deels onderkelderd, witgepleisterd huis op rechthoekige grondslag op grijze plint overkapt met een onder grijze pannen g..

Vollenhoven: koetshuis

Utrechtseweg 53
De Bilt
KOETSHUIS. Omstreeks 1810 gebouwd, witgepleisterd koetshuis (thans gedeeltelijk in gebruik als woonhuis) gelegen ten zuiden van de halfronde..

Vollenhoven: tuinmanshuis

Utrechtseweg 41
De Bilt
TUINMANSHUIS. Witgepleisterde dienstwoning uit ca. 1800-1810 op rechthoekige grondslag en grijze gepleisterde plint, onder een met riet gede..

Vollenhoven: houtschuur

Utrechtseweg 59
De Bilt
HOUTSCHUUR. Ten oosten van de moestuin gelegen houtschuur uit de eerste helft van de 19de eeuw op rechthoekige grondslag op bakstenen voet, ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Den Eyck: stal in De Bilt