Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toegangshek voor Villa Elise in Rijswijk

Tuin Park Landgoed

Julialaantje 4
2282NW Rijswijk
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Toegangshek voor Villa Elise

TOEGANGSHEK VOOR VILLA ELISE. Voor Villa Elise aan de weg geplaatst midden-19de-eeuws toegangshek, bestaande uit twee slanke gietijzeren kolommen voorzien van cannelures waartussen twee draaibare vleugels, opgebouwd uit regels en spijlen bekroond door kroonachtige elementen. In 1994 zijn twee spijlen met krulbekroning toegevoegd om het hekwerk te verbreden. Aan weerszijden van de hekpijlers een vleugelstuk. TOEGANGSHEK van algemeen cultuur- en architectuurhistorisch belang vanwege de ouderdom, het karakteristieke materiaalgebruik, de ensemblewaarde en de functioneel-ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506929
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toegangshek voor Villa Elise in Rijswijk

Welgelegen: oranjerie

Julialaantje 4
Rijswijk
ORANJERIE behorende tot het complex "Welgelegen" uit ca. 1830. De uit Engeland afkomstige gietijzeren oranjerie werd omstreeks 1830 in losse..

Welgelegen: gastenverblijf Villa Elise

Julialaantje 4
Rijswijk
"VILLA ELISE". Voormalige tuinmanswoning en gastenverblijf in een ecletisistische stijl met ondermeer neorenaissance elementen, genaamd "V..

Welgelegen

Julialaantje 2
Rijswijk
LANDHUIS (Huis Welgelegen). Het in classicistische stijl ontworpen Huis Welgelegen, deel uitmakend van het complex Welgelegen, ontstond in ..

Welgelegen: fruitmuur

Julialaantje 2
Rijswijk
FRUITMUUR. Vermoedelijk midden-19de-eeuwse fruitmuur, opgetrokken uit rode handvormsteen in staand verband, voorheen een deel van de moest..

Welgelegen: koude bak

Julialaantje 2
Rijswijk
KOUDE BAK. Laat-19de-eeuwse hoge koude bak van rode baksteen met hardstenen afdekking op rechthoekige grondslag ten westen van de fruitmu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)