Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landhuis in eclectische stijl, waarachter dienstgebouwen zijn gesitueerd. Het geheel is gesitueerd op een perceel, waarop de restanten van een parkachtige tuinaanleg. in Maastricht

Woonhuis

Weert 23
6222PG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1875-1900


Beschrijving van Landhuis in eclectische stijl, waarachter dienstgebouwen zijn gesitueerd. Het geheel is gesitueerd op een perceel, waarop de restanten van een parkachtige tuinaanleg.

Landhuis in eclectische stijl, XIXd, waarachter dienstgebouwen zijn gesitueerd. Het geheel is gesitueerd op een perceel, waarop de restanten van een parkachtige tuinaanleg. Aan de straatzijde bevinden zich twee stel hekpijlers, waartussen smeedijzeren hekwerken. Het landhuis is van cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociaal-economische en typologische ontwikkeling. De architectuurhistorische waarden worden bepaald door de bouwstijl, de esthetische kwaliteiten van het bouwwerk, het materiaalgebruik en de ornamentiek. Het geheel maakt deel uit van een reeks landgoederen langs Meerssenerweg en Weert, waaronder Petite Suisse, Kruisdonk, Vaeshartelt en Klein-Vaeshartelt. Het landhuis is vanwege deze situering verbonden met de ontwikkeling van de streek tussen Maastricht en Meerssen en is van groot belang voor het aanzien van die streek. Het landhuis verkeert in architectonisch opzicht in gave staat en is van belang in relatie tot de structurele en visuele gaafheid van de landschappelijke omgeving. Bovendien beschikt het geheel over een aanzienlijke architectuurhistorische en typologische zeldzaamheidswaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506734
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landhuis in eclectische stijl, waarachter dienstgebouwen zijn gesitueerd. Het geheel is gesitueerd op een perceel, waarop de restanten van een parkachtige tuinaanleg. in Maastricht

Dienstwoningen Klein Vaeshartelt

Weert 20
Maastricht
Inleiding Dubbele DIENSTWONING met STALLING, 1899, in een door het eclecticisme beïnvloede bouwtrant. Gesitueerd aan de noordzijde van het..

Klein Vaeshartelt

Weert 18
Maastricht
Inleiding Eclectisch LANDHUIS Klein-Vaeshartelt, 1857, gebouwd in opdracht van de papierfabrikant Schrammen, naar een ontwerp van de archit..

Kazemat 3

Suffolkweg bij 34
Weert
Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Willemsvaart in ..

Kazemat 11

Helmondseweg ongenummerd
Weert
Inleiding Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Wille..

Kazemat 12

Helmondseweg ongenummerd
Weert
Inleiding Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Wille..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)