Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Station Uithoorn: perron in Uithoorn

Gebouw

Stationsstraat 41
1421AA Uithoorn
Noord Holland

Bouwjaar: 1911


Beschrijving van Station Uithoorn: perron

Inleiding PERRON, behorend bij het stationscomplex in Uithoorn. Het perron is gelegen aan de noordoost- en westzijde van het stationsgebouw. Omschrijving Stenen perron, met betonnen stootrand, dat zich uitstrekt langs de gehele noordoost- en westzijde van het stationsgebouw. Waardering Het perron is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het stationscomplex in Uithoorn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506507
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Station Uithoorn: perron in Uithoorn

Station Uithoorn: stationsgebouw

Stationsstraat 41
Uithoorn
Inleiding Voormalig STATIONSGEBOUW, hoofdonderdeel van het stationscomplex in Uithoorn, gebouwd in 1911. Tussen 1911 en 1923 werd de vestib..

Station Uithoorn: toiletgebouw

Stationsstraat 41
Uithoorn
Inleiding Voormalig TOILETGEBOUW, behorend bij het stationscomplex in Uithoorn. Het toiletgebouw is gelegen ten noordwesten van het station..

Stalen spoorbrug

Amstel-Drechtkanaal
Uithoorn
Inleiding Stalen SPOORBRUG, bestaande uit een draaibrug en een vaste brug over het Amstel-Drechtkanaal, die onderdeel uitmaakt van het voor..

Vrijstaand woonhuis Sjalom

Dorpsstraat 36A
Uithoorn
Inleiding Vrijstaand WOONHUIS, genaamd "Sjalom", noordwest/zuidoost georiƫnteerd en gelegen in de oude dorpskern aan de noordwestoever van..

Nederlands Hervormde Kerk

Amsteldijk-Noord 1
Uithoorn
Ned.Herv.Kerk. Houten klokketorentje op het dak, houten ingangsportico, eenvoudig protestants bedehuis, 1834. Klokkenstoel met klok van Fran..

Kaart & Routeplanner

Route naar Station Uithoorn: perron in Uithoorn