Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Oost Graftdijk

Boerderij

Oostgraftdijk 44
1487MC Oost Graftdijk (gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Schuur

Omschrijving De SCHUUR bevindt zich aan de noordwest zijde van het hooihuis en is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit houten delen (rabat) op bakstenen plint; aan de noordoost zijde is deze gecementeerd. De schuur bestaat uit één bouwlaag onder een zadeldak, waarvan de nok loodrecht staat op de noordwestgevel van het hooihuis, ter hoogte van de dakrand. De schuur is gedekt met rode en zwart geglazuurde rode Hollandse pannen. Het noordoostelijke dakvlak bevat een schoorsteen. De noordoostgevel van de schuur heeft een drie-ruits raam en onder de dakrand een afwateringsplank op klossen; de noordwestgevel windveren en een makelaar; en de zuidwestgevel een twee-ruits raam met links daarvan een deuropening met niet-oorspronkelijke deur. De afwateringsplank onder de dakrand is aan deze zijde door een pvc-goot met regenpijp vervangen. Waardering De houten schuur is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel hoofdonderdeel van het hooihuisboerderij-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506496
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Oost Graftdijk

Hooihuis

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving Het HOOIHUIS is gebouwd op vierkante plattegrond, opgetrokken uit houten, zwart geteerde delen (rabat) op bakstenen plint en w..

Woonhuis behorend tot het hooihuisboerderij-complex

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving Het WOONHUIS behorend tot het hooihuisboerderij-complex en gebouwd op rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit baksteen en..

Hervormde kerk

Oostgraftdijk 45
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Herv.KERK. Rechthoekige zaalkerk uit 1840 met steunberen en spitsboogvensters en boven de façade een houten torentje; op de achtergevel een..

Doopsgezinde vermaning

Oostgraftdijk 27
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Doopsgezinde VERMANING, uit de jaren zeventig van de 19de eeuw in sobere eclectische bouwtrant met gepleisterde voorgevel. De arc..

Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning

Starnmeerdijk 21
Spijkerboor (Gemeente Wormerland)
Polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning. Gevelsteen met opschrift ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Oost Graftdijk

Foto's (1)