Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hooihuis in Oost Graftdijk

Boerderij

Oostgraftdijk 44
1487MC Oost Graftdijk (gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Hooihuis

Omschrijving Het HOOIHUIS is gebouwd op vierkante plattegrond, opgetrokken uit houten, zwart geteerde delen (rabat) op bakstenen plint en wordt afgedekt door een tentdak met rode Hollandse pannen. Onder de onderste pannenrand bevindt zich aan alle zijden een plank op klossen ten behoeve van de afwatering. De zuidwestgevel van het hooihuis heeft een deur met daarboven een twee-ruits raam. Waardering Houten Hooihuis is van algemeen belang uit architectuur- en cultuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel hoofdonderdeel van het hooihuisboerderij-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506486
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hooihuis in Oost Graftdijk

Woonhuis behorend tot het hooihuisboerderij-complex

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving Het WOONHUIS behorend tot het hooihuisboerderij-complex en gebouwd op rechthoekige plattegrond, is opgetrokken uit baksteen en..

Schuur

Oostgraftdijk 44
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving De SCHUUR bevindt zich aan de noordwest zijde van het hooihuis en is gebouwd op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit hout..

Hervormde kerk

Oostgraftdijk 45
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Herv.KERK. Rechthoekige zaalkerk uit 1840 met steunberen en spitsboogvensters en boven de fa├žade een houten torentje; op de achtergevel een..

Doopsgezinde vermaning

Oostgraftdijk 27
Oost Graftdijk (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Doopsgezinde VERMANING, uit de jaren zeventig van de 19de eeuw in sobere eclectische bouwtrant met gepleisterde voorgevel. De arc..

Het Heerenhuis, polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning

Starnmeerdijk 21
Spijkerboor (Gemeente Wormerland)
Polderhuis van de Starnmeer en Kamerhop. Tegen de dijk gebouwd rechthoekig huis met schilddak, tevens uitspanning. Gevelsteen met opschrift ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Hooihuis in Oost Graftdijk

Foto's (1)