Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug bevindt zich aan de westzijde, in het midden van he .. in Noordeinde

Weg En Waterwerk

Noordeinde 18
1485EV Noordeinde (gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland

Bouwjaar: 1874


Beschrijving van Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug bevindt zich aan de westzijde, in het midden van he ..

Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug bevindt zich aan de westzijde, in het midden van het voornoemde perceel. Omschrijving De brug over de wegsloot bestaat uit twee gemetselde landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door middel van een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine hoek twee relingen geplaatst, opgebouwd uit vier houten stijlen verbonden door twee rijen houten regels. Waardering De brug is van belang als historisch-functioneel onderdeel van het Vermanings-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506483
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug bevindt zich aan de westzijde, in het midden van he .. in Noordeinde

Doopsgezinde vermaning gebouwd ter vervanging van een houten kerk

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Doopsgezinde VERMANING, in 1874 gebouwd ter vervanging van een houten kerk. In 1873 is door architect J.H. Lehman een ontwerptek..

De waterput is opgebouwd uit baksteen, voorzien van een hardstenen afdekplaat met geperforeerde ijzeren deksel. Aan de noordzijde bevindt zich een gie ..

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Ten noordoosten van de kerk bevindt zich een WATERPUT. Via een goot van het kerkgebouw werd regenwater vanaf het kerkdak in de pu..

Kosterwoning van de Doopsgezinde Gemeente te Graft-Noordeinde

Noordeinde 20
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding KOSTERSWONING van de Doopsgezinde Gemeente te Graft-Noordeinde, in 1881 gebouwd ten noorden van de Doopsgezinde Vermaning uit 187..

De voormalige pastorie

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving De voormalige PASTORIE is gebouwd op rechthoekig grondvlak en bestaat uit één bouwlaag van paarsrode baksteen in kruisverban..

De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. H ..

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning is gelegen en de even..

Kaart & Routeplanner

Route naar Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug bevindt zich aan de westzijde, in het midden van he .. in Noordeinde

Foto's (1)