Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning in Noordeinde

Gebouw

Noordeinde 16
1485EV Noordeinde (gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland

Bouwjaar: 1881


Beschrijving van Schuur gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning

Inleiding SCHUUR, in 1881 gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning. N.B. De uitbreiding aan de zuidzijde van de schuur valt niet onder de bescherming Omschrijving De schuur bestaat uit één bouwlaag, opgetrokken uit staande houten delen (messing en groef), onder zadeldak met grijze Hollandse pannen. De geveltoppen aan de west- en oostzijde hebben witgeverfde windveren. De schuur heeft aan de noordzijde een houten goot op klossen en een enkele ingang met boven- en benedendeur, aan de westzijde een negenruits raam en een vierruits raam daarboven in de geveltop, aan de oostzijde een negenruits raam en een hooiluik in de geveltop. Waardering De houten schuur is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het pastorie-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506479
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning in Noordeinde

De voormalige pastorie

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving De voormalige PASTORIE is gebouwd op rechthoekig grondvlak en bestaat uit één bouwlaag van paarsrode baksteen in kruisverban..

De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. H ..

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning is gelegen en de even..

Doopsgezinde vermaning gebouwd ter vervanging van een houten kerk

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Doopsgezinde VERMANING, in 1874 gebouwd ter vervanging van een houten kerk. In 1873 is door architect J.H. Lehman een ontwerptek..

De waterput is opgebouwd uit baksteen, voorzien van een hardstenen afdekplaat met geperforeerde ijzeren deksel. Aan de noordzijde bevindt zich een gie ..

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Ten noordoosten van de kerk bevindt zich een WATERPUT. Via een goot van het kerkgebouw werd regenwater vanaf het kerkdak in de pu..

Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug b ..

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot l..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning in Noordeinde

Foto's (1)