Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine h .. in Noordeinde

Weg En Waterwerk

Noordeinde 16
1485EV Noordeinde (gemeente Graft De Rijp)
Noord Holland

Bouwjaar: 1862


Beschrijving van De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine h ..

Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning is gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug is gesitueerd aan de westzijde van het perceel, in het midden. Omschrijving De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine hoek twee relingen geplaatst, opgebouwd uit houten stijlen en twee rijen ijzeren regels. Waardering De brug is van algemeen belang uit cultuur- en architectuurhistorisch oogpunt als historisch-functioneel onderdeel van het pastorie-complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506478
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine h .. in Noordeinde

De voormalige pastorie

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Omschrijving De voormalige PASTORIE is gebouwd op rechthoekig grondvlak en bestaat uit één bouwlaag van paarsrode baksteen in kruisverban..

Schuur gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning

Noordeinde 16
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding SCHUUR, in 1881 gebouwd ten zuidoosten van de voormalige pastorie van de Doopsgezinde Vermaning. N.B. De uitbreiding aan de zuid..

Doopsgezinde vermaning gebouwd ter vervanging van een houten kerk

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Doopsgezinde VERMANING, in 1874 gebouwd ter vervanging van een houten kerk. In 1873 is door architect J.H. Lehman een ontwerptek..

De waterput is opgebouwd uit baksteen, voorzien van een hardstenen afdekplaat met geperforeerde ijzeren deksel. Aan de noordzijde bevindt zich een gie ..

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding Ten noordoosten van de kerk bevindt zich een WATERPUT. Via een goot van het kerkgebouw werd regenwater vanaf het kerkdak in de pu..

Brug die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot lopende weg. De brug b ..

Noordeinde 18
Noordeinde (Gemeente Graft De Rijp)
Inleiding BRUG die de verbinding vormt tussen het perceel waarop de vermaning en kosterswoning zijn gelegen en de evenwijdig aan de sloot l..

Kaart & Routeplanner

Route naar De brug over de wegsloot bestaat uit twee betonnen landhoofden die over de sloot met elkaar zijn verbonden door een samenstelsel van houten planken. Hierop zijn aan de buitenzijden onder een schuine h .. in Noordeinde

Foto's (1)