Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging in Kuinre

Gebouw

Henric de Cranestraat 24 A
8374KP Kuinre (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Schuur in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging

Inleiding Schuur rond 1900 in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging. Omschrijving Vanuit rechthoekige plattegrond opgetrokken langwerpig bakstenen gebouw onder met gegolfde Friese pannen gedekt zadeldak. Bijna identieke symmetrische kopgevels met licht getoogde dubbele inrijdeuren met gietijzeren deurpanelen; op de zolderverdieping vensters met afgeronde bovenhoek. Zuidgevel met halfronde gietijzeren vensters en staafankers. De noord-gevel is blind. Eén topgevel heeft een dakoverstek. Vermoedelijk is dit aan de andere kant verdwenen. Het pand ligt heel beeldbepalend in het hart van het dorp aan het open terrein tegenover de kerk. Waardering Vanwege de vormgeving en het beeldbepalend karakter heeft het pand architectuur-historische en stedebouwkundige waarde. Het is historisch van groot belang voor Kuinre en omgeving vanwege de oorspronkelijke functie. Het is zeldzaam vanwege de aan de functie gerelateerde vorm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506464
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging in Kuinre

Hervormde Kerk

Henric de Cranestraat 41
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Hervormde Kerk. 1678 gebouwd en 1844 grotendeels vernieuwd met behoud van de onderbouw. Eenvoudig zaalkerkje met driezijdige sluiting. Orgel..

Raadhuis

Henric de Cranestraat 38
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Raadhuis. Rechthoekig gebouwtje met verdieping en houten torentje op het dak, gebouwd in 1776. De gelijkvloerse ruimte van oorsprong bestemd..

Watertoren

Bouwdijk 1
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Inleiding Voor en door de Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO) in 1933 gebouwde watertoren. Omschrijving De toren is geconcipieerd..

Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster op zandst ..

Henric de Cranestraat 81
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met gerestaureerde bakstenen puntgevel met enkele trappen. Waterlijsten; zandstenen afdekplaten op de trappen. Uitgekraagde toppilaster..

Huis met gepleisterd puntgeveltje met ankers

Henric de Cranestraat 83
Kuinre (Gemeente Steenwijkerland)
Huis met gepleisterd puntgeveltje met ankers 1786.

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in traditionele trant gebouwd als opslagloods voor de plaatselijke Coöperatieve Landbouwvereniging in Kuinre

Foto's (1)