Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis, gesitueerd bij kortgevelboerderij in Erp

Boerderij

Voorbolst 5
5469SE Erp (gemeente Veghel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1850-1900


Beschrijving van Bakhuis, gesitueerd bij kortgevelboerderij

Inleiding Negentiende-eeuws bakhuis, gesitueerd bij kortgevelboerderij. Omschrijving Eenlaags bakstenen BAKHUIS op een rechthoekige plattegrond onder zadeldak. Het dak is gedekt met Oud Hollandse pannen. De opgeklampte ingangsdeur wordt geflankeerd door negenruits schuiframen. In de kopse- en achtergevels zijn kleine ramen aanwezig. Het interieur is gemoderniseerd. Waardering Het bakhuis is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische en typologische ontwikkeling. Het heeft ensemblewaarde als belangrijk onderdeel van het complex met boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506456
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis, gesitueerd bij kortgevelboerderij in Erp

Kortgevelboerderij

Voorbolst 5
Erp (Gemeente Veghel)
Inleiding Kortgevelboerderij, daterende uit de achttiende eeuw. Diverse herstellingen en kleine verbouwingen uit de negentiende eeuw. Oms..

Voormalige raadhuis

Hertog Janplein 9
Erp (Gemeente Veghel)
Raadhuis. Bakstenen gebouw uit 1791, de voorgevel met een fronton bekroond en voorzien van een hardstenen plint; geblokte hoekpilasters, har..

R.K. St.Servatiuskerk

Kerkstraat 1
Erp (Gemeente Veghel)
R.K. Kerk van St.Servatius. Kerkgebouw in Waterstaatsstijl (barok klassicisme) uit 1843-1844 door A. van Veggel. Vierkante gekoepelde toren ..

Boerderij in het buitengebied van Erp

Morschehoef 19
Erp (Gemeente Veghel)
Inleiding. BOERDERIJ in het buitengebied van Erp. Het object is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw in een Ambachtelijk-Trad..

Morsehoef

Morschehoef 16
Erp (Gemeente Veghel)
"de Morsehoef". Brabantse boerderij, 18e eeuw, woonhuis en stal onder een met riet gedekt schilddak; vensters met 20-ruitsschuiframen en lui..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis, gesitueerd bij kortgevelboerderij in Erp

Foto's (1)