Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Bronkhorst

Boerderij

Bovenstraat 2
7226LM Bronkhorst (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: 1900


Beschrijving van Schuur

Op rechthoekig grondvlak gebouwde schuur met ongelijkvormig zadeldak en rode Oud-Hollandse pannen. De schuur bevindt zich op het erf achter het rijksmonument Bovenstraat 2. De gevels van de schuur zijn in kruisverband gemetseld en aan beide zijden voorzien van een hanfrond gietijzeren stalraampje. De achtergevel is blind. De lange voorzijde van de schuur bevat een viertal dubbele schuurdeuren. De bovenstijl van het kozijn van deze deuren is voorzien van vijf schoren die het overstekende schild van het zadeldak steunen. Het dak is voorzien van windveren. Vermoedelijk zijn de gevels eind 19e eeuw gemetseld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506444
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Bronkhorst

Boerderij, bestaande uit een dwarshuis met rechte trapgevel, waarin sierankers

Bovenstraat 2
Bronkhorst (Gemeente Bronckhorst)
Hoekpand Onderstraat. Boerderij, bestaande uit een dwarshuis met rechte trapgevel (XVIIa), waarin sierankers. Gepleisterde voorgevel met ven..

Charles Dickens museum

Onderstraat 2
Bronkhorst (Gemeente Bronckhorst)
Gaaf bewaarde boerderij (midden XIX) onder schilddak. Roedenverdeling uit de bouwtijd. Belangrijk door de ligging op de hoek van de Boterstr..

Kapel (thans Nederlands Hervormde Kerk)

Kapelstraat 2
Bronkhorst (Gemeente Bronckhorst)
KAPEL, thans Ned.Herv.Kerk. Gotisch, bakstenen zaalkerkje (XV) met driezijdige sluiting, steunberen en gedrukte spitsboogvensters. Portaalui..

Boerderij met woongedeelte en deel naast elkaar onder een schilddak

Bovenstraat 8
Bronkhorst (Gemeente Bronckhorst)
Boerderij XIX A ?) met woongedeelte en deel naast elkaar onder een schilddak. In de vensters ramen uit de bouwtijd. Rechts getoogde deeldeur..

Woonhuis met schuur op rechthoekige plattegrond. De langgerekte zuidelijke gevel, die het kerkpleintje afsluit, is gefundeerd op de vroegere kerkhofsm ..

Bovenstraat 1
Bronkhorst (Gemeente Bronckhorst)
Woonhuis met schuur (XVIII d ?) op rechthoekige plattegrond. De langgerekte zuidelijke gevel, die het kerkpleintje afsluit, is gefundeerd op..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Bronkhorst

Foto's (4)