Villa Tristan en Isolde in Rotterdam

Vijverlaan 71 k7
3062HJ Rotterdam

Beschrijving van Villa Tristan en Isolde

Omschrijving villa's Tristan en Isolde: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en gesitueerd op de westelijke oever van de kleine vijver, tussen de vrijstaande villa's "Rienzi" (links) en "Parsifal" (rechts). Op de voorgevel staan de namen "Tristan" (linkerpand) en "Isolde" (rechterpand). Aan de voorzijde bevinden zich op de begane grond erkers met daarboven balkons. Recht hierboven is in de dakkap een lage, brede dakkapel opgenomen. Onder deze dakkapellen loopt de dakkap langer door en steekt ver uit, gedragen door drie houten gedecoreerde sleutelstukken. Hierdoor worden afdaken boven de balkons gecreëerd. Aan de zijgevels zijn houten serres met lessenaardak aangebouwd. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430. Waardering: Dubbele villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)