Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Parsifal in Rotterdam

Woonhuis

Vijverlaan 71 k6
3062HJ Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1904-1906


Beschrijving van Villa Parsifal

Omschrijving villa Parsifal: Vrijstaande VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, gesitueerd ten westen van het noordelijke uiteinde van de vijver. Op de voorgevel bevinden zich de naamaanduiding "Parsifal", een erker met balkon en op de noordoostelijke hoek op de begane grond een hoog rechthoekig venster met houten onderverdeling en afgeronde beglazing. De ingang, met luifel van ijzer en glas, bevindt zich in de noordelijke zijgevel. Rechts hiervan een uitbouw ten behoeve van het trappenhuis. Hier zijn in de gevel ter hoogte van de begane grond en de eerste verdieping drie smalle hoge rechthoekige vensters opgenomen die elk in hoogte iets verspringen. Ook de zuidelijke zijgevel springt licht naar voren waarbij op de begane grond een hoog rechthoekig venster met houten onderverdeling is opgenomen, met afgeronde beglazing. Aan de achtergevel is een uitbouw met erker op de begane grond en op de eerste etage een erker met daarnaast een balkon. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506431. Waardering: Villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506435
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Parsifal in Rotterdam

Villa Wagner

Vijverlaan 71k1
Rotterdam
Omschrijving villa Wagner: De VILLA WAGNER, deel uitmakend van het complex WAGNERHOF, is een vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen op een ..

Villa Wotan en Walkure

Vijverlaan 71k2
Rotterdam
Omschrijving villa's Walk├╝re en Wotan: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Rheingold en Siegfried

Vijverlaan 71k4
Rotterdam
Omschrijving villa's Siegfried en Rheingold: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1..

Villa Tristan en Isolde

Vijverlaan 71k7
Rotterdam
Omschrijving villa's Tristan en Isolde: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Rienzi

Vijverlaan 71k9
Rotterdam
Omschrijving villa Rienzi: Meest zuidelijke vrijstaande VILLA van het complex WAGNERHOF gebouwd in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp va..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Parsifal in Rotterdam

Foto's (1)