Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Rheingold en Siegfried in Rotterdam

Woonhuis

Vijverlaan 71 k4
3062HJ Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1904-1906


Beschrijving van Villa Rheingold en Siegfried

Omschrijving villa's Siegfried en Rheingold: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en gelegen aan het uiterste einde van de niet-openbare ontsluitingsweg van de Wagnerhof. Op de voorgevel staan de namen "Siegfried" (linkerpand) en "Rheingold" (rechterpand). De panden zijn identiek, zij het gespiegeld, gedetailleerd. Aan de voorgevel bevinden zich op de begane grond erkers met daarboven balkons. De schilddaken zijn aan de voorzijde voorzien van (de orginele) lage, brede dakkapellen. De panden hebben een ingang aan de zijkanten, daar waar het bouwvolume is verbreed. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430. Waardering: Dubbele villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506434
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Rheingold en Siegfried in Rotterdam

Villa Wagner

Vijverlaan 71k1
Rotterdam
Omschrijving villa Wagner: De VILLA WAGNER, deel uitmakend van het complex WAGNERHOF, is een vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen op een ..

Villa Wotan en Walkure

Vijverlaan 71k2
Rotterdam
Omschrijving villa's Walk├╝re en Wotan: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Parsifal

Vijverlaan 71k6
Rotterdam
Omschrijving villa Parsifal: Vrijstaande VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van..

Villa Tristan en Isolde

Vijverlaan 71k7
Rotterdam
Omschrijving villa's Tristan en Isolde: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Rienzi

Vijverlaan 71k9
Rotterdam
Omschrijving villa Rienzi: Meest zuidelijke vrijstaande VILLA van het complex WAGNERHOF gebouwd in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp va..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Rheingold en Siegfried in Rotterdam

Foto's (1)