Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Wotan en Walkure in Rotterdam

Woonhuis

Vijverlaan 71 k2
3062HJ Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1904-1906


Beschrijving van Villa Wotan en Walkure

Omschrijving villa's Walküre en Wotan: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van het complex Wagnerhof en gelegen aan de noordelijke zijde van de niet-openbare ontsluitingsweg van de Wagnerhof. Bovenaan de voorgevels staan de namen "Walküre" (linkerpand) en "Wotan" (rechterpand). De ingangen bevinden zich in de zijgevels. Villa "Walküre" heeft aan de voorgevel een erker met daarboven een balkon. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430. NB Bij villa Wotan zijn praktisch alle oorspronkelijke vensterpartijen vervangen door grote ongelede rechthoekige ramen. Ook het balkon, boven de erker aan de voorgevel is verdwenen. Waardering: Dubbele villa als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische waarde alsook ensmeblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506433
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Wotan en Walkure in Rotterdam

Villa Wagner

Vijverlaan 71k1
Rotterdam
Omschrijving villa Wagner: De VILLA WAGNER, deel uitmakend van het complex WAGNERHOF, is een vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen op een ..

Villa Rheingold en Siegfried

Vijverlaan 71k4
Rotterdam
Omschrijving villa's Siegfried en Rheingold: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1..

Villa Parsifal

Vijverlaan 71k6
Rotterdam
Omschrijving villa Parsifal: Vrijstaande VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van..

Villa Tristan en Isolde

Vijverlaan 71k7
Rotterdam
Omschrijving villa's Tristan en Isolde: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Rienzi

Vijverlaan 71k9
Rotterdam
Omschrijving villa Rienzi: Meest zuidelijke vrijstaande VILLA van het complex WAGNERHOF gebouwd in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp va..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Wotan en Walkure in Rotterdam

Foto's (1)