Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Villa Tannhauser en Lohengrin in Rotterdam

Woonhuis

Vijverlaan 61
3062HJ Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1904-1906


Beschrijving van Villa Tannhauser en Lohengrin

Omschrijving villa's Lohengrin en Tannhäuser: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teetelen, gebouwd in 1904-1906 en deel uitmakend van het complex Wagnerhof, met op de voorgevel de namen "Lohengrin" (linkerpand) en "Tannhäuser" (rechterpand). Geheel links en geheel rechts bevinden zich op de begane grond erkers. Hiertussen zijn de voordeuren gesitueerd, welke voor het kijkglas boven in de deur zijn voorzien van een geometrische smeedijzeren Art Nouveau decoratie, identiek aan de decoratie van het Franse balkon op de zuidoostelijke hoek van de villa Wagner en het smeedijzeren hekwerk rond de kleine vijver. Boven de ingangen zijn, ter hoogte van de eerste verdieping, hoge smalle ramen aangebracht. De gevel boven de ingangspartij is doorgetrokken tot boven de dakrand in de vorm van twee pilasters met daartussen een getoogd middendeel. Voor het overige gelden dezelfde kenmerken als beschreven in de complex-omschrijving WAGNERHOF onder monumentnummer 506430. Waardering: Dubbele villa, als onderdeel van de Wagnerhof van algemeen belang wegens architectuurhistorische, stedebouwkundige en cultuurhistorische alsook ensemblewaarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506432
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Villa Tannhauser en Lohengrin in Rotterdam

Villa Wagner

Vijverlaan 71k1
Rotterdam
Omschrijving villa Wagner: De VILLA WAGNER, deel uitmakend van het complex WAGNERHOF, is een vrijstaand woonhuis van twee bouwlagen op een ..

Villa Wotan en Walkure

Vijverlaan 71k2
Rotterdam
Omschrijving villa's Walküre en Wotan: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Villa Rheingold en Siegfried

Vijverlaan 71k4
Rotterdam
Omschrijving villa's Siegfried en Rheingold: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1..

Villa Parsifal

Vijverlaan 71k6
Rotterdam
Omschrijving villa Parsifal: Vrijstaande VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906), deel uitmakend van..

Villa Tristan en Isolde

Vijverlaan 71k7
Rotterdam
Omschrijving villa's Tristan en Isolde: Vrijstaande DUBBELE VILLA in sobere Art Nouveau-trant naar ontwerp van J. van Teefelen (1904-1906),..

Kaart & Routeplanner

Route naar Villa Tannhauser en Lohengrin in Rotterdam

Foto's (1)