Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Meisjes HBS in Rotterdam

Woonhuis

Mecklenburglaan 47
3061BD Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1919-1921


Beschrijving van Meisjes HBS

Omschrijving congiergewoning. Omschrijving: CONGIERGEWONING behorend bij het complex van de Meisjes HBS uit 1919-1921, gesitueerd aan de noordwestelijke hoek van de school en opgetrokken op een rechthoekige plattegrond, omvat één bouwlaag en een kapverdieping onder een zadeldak met uitstekende topgevel met drie vierkante vensters aan de voorzijde. Op de begane grond links een drieledig groot venster met natuurstenen waterdorpel. Rechts hiervan een houten voordeur met bovenlicht met weer rechts een smal klein schuifraam met roedenverdeling. Geheel rechts, net boven de geprofileerde houten dakgoot, is de hoek van de woning doorgetrokken in de vorm van een bakstenen pijler met natuurstenen kogel. Materiaalgebruik zoals beschreven onder monumentnummer 506420. Waardering: Congiergewoning van algemeen belang als historisch functioneel onderdeel van de voormalige meisjes HBS, alsmede vanwege de architectuurhistorische en stedebouwkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506422
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Meisjes HBS in Rotterdam

Meisjes HBS

1e Jerichostraat 2
Rotterdam
Omschrijving gymnastieklokaal. Omschrijving: GYMNASTIEKLOKAAL uit 1919-1921 grenzend aan de noordelijke zijgevel van de congiergewoning en..

Meisjes HBS

Mecklenburglaan 49
Rotterdam
Omschrijving schoolgebouw. Omschrijving: SCHOOLGEBOUW - hoofdonderdeel van het complex van de voormalige Meisjes HBS uit 1919-1921 - opget..

Het Van der Leeuw Huis: woonhuis met daarachter een tennishuisje

Kralingse Plaslaan 38
Rotterdam
Volgens de principes van het Nieuwe Bouwen in 1927-28 door J.A.Brinkman en L.C. van der Vlugt in opdracht van C.H. van der Leeuw ontworpen, ..

Libanon Lyceum

Palestinastraat 46
Rotterdam
Omschrijving openbare gymnastiekschool, Palestinastraat 46. Omschrijving: Twee verdiepingen tellende openbare GYMNASTIEKSCHOOL, deel uitma..

Herenhuis met trapgevel in opvallende Hollandse neo-Renaissancestijl

Voorschoterlaan 44
Rotterdam
Omschrijving Voorschoterlaan 44. Inleiding: HERENHUIS met trapgevel in opvallende Hollandse neo-Renaissancestijl, gelegen aan de oostelij..

Kaart & Routeplanner

Route naar Meisjes HBS in Rotterdam

Foto's (1)