Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Libanon Lyceum in Rotterdam

Gebouw

Ramlehweg 6
3061JX Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1912-1913


Beschrijving van Libanon Lyceum

Omschrijving portiersloge Ramlehweg. Omschrijving: Uit één bouwlaag en een kapverdieping bestaande PORTIERSLOGE, deel uitmakend van het complex Libanon Lyceum in Traditionalistische trant naar ontwerp van M.J. Granpré Molière (1913) gelegen aan de zijde van de Taxusstraat, met een gemetselde muur in verbinding staand met het hoofdgebouw. De loge is op een rechthoekige plattegrond opgetrokken onder een met leien bedekt zadeldak en heeft conform de school houten kozijnen en natuurstenen dorpels, sluitstenen, plint en stoep. De ingang, een eenvoudige houten deur, bevindt zich aan het achterterrein van de school. Aan de straatzijde heeft het gebouwtje een groot drieledig venster met kleine roedenverdeling. In de puntgevel van de verdieping bevindt zich een klein rond venster. Waardering: Portiersloge van belang als historisch functioneel onderdeel van het complex Libanon Lyceum. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506419
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Libanon Lyceum in Rotterdam

Libanon Lyceum

Ramlehweg 6
Rotterdam
Omschrijving Libanon Lyceum Ramlehweg 6. Omschrijving: Vrijstaand SCHOOLGEBOUW hoofdonderdeel van het in 1913 door M.J. Granpré Molière ..

Libanon Lyceum

Palestinastraat 45
Rotterdam
Omschrijving congiergewoning Palestinastraat 45. Omschrijving: Uit één bouwlaag en een dakverdieping bestaande CONGIERGEWONING, deel ui..

Libanon Lyceum

Cederstraat 5
Rotterdam
Omschrijving Botanische tuin, Cederstraat. Omschrijving: De BOTANISCHE TUIN, deel uitmakend van het complex Libanon Lyceum, 5500 m2 groot,..

Libanon Lyceum

Palestinastraat 46
Rotterdam
Omschrijving openbare gymnastiekschool, Palestinastraat 46. Omschrijving: Twee verdiepingen tellende openbare GYMNASTIEKSCHOOL, deel uitma..

Woningbouwcomplex jaffa

Ramlehstraat 3
Rotterdam
Omschrijving strokenbouw "Jaffa", Ramlehstraat 2 t/m 26. Omschrijving: De meest oostelijk strook deeluitmakend van het "Jaffacomplex" in N..

Kaart & Routeplanner

Route naar Libanon Lyceum in Rotterdam

Foto's (1)