Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Libanon Lyceum in Rotterdam

Tuin Park Landgoed

Cederstraat 5
3061HV Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1910-1913


Beschrijving van Libanon Lyceum

Omschrijving Botanische tuin, Cederstraat. Omschrijving: De BOTANISCHE TUIN, deel uitmakend van het complex Libanon Lyceum, 5500 m2 groot, met een L-vormig grondplan, gelegen tussen de Kralingse Plaslaan en de Cederstraat. Hier bevindt zich een monumentaal smeedijzeren toegangshek tussen stenen pijlers. De tuin-aanleg is geometrisch van opzet, gedeeltelijk onderbroken door een gebogen pad. In het midden van de as van het diepe tuindeel een halfronde vijver. De tuin wordt aan de noordzijde begrensd door een rechthoekige kruidentuin. Voorts bevat de tuin een kleine broeikas en een houten zadenhuisje. De botanische collectie bestaat uit ruim 1200 soorten planten, heesters en bomen die voornamelijk tot de gematigde klimaatzone behoren. Waardering: Tuin-aanleg met geometrisch padenstelsel, waterpartij en beplanting van tuin-architectuurhistorisch belang, alsook van belang als oorspronkelijk functioneel onderdeel van het complex Libanon Lyceum. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506418
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Libanon Lyceum in Rotterdam

Libanon Lyceum

Palestinastraat 45
Rotterdam
Omschrijving congiergewoning Palestinastraat 45. Omschrijving: Uit één bouwlaag en een dakverdieping bestaande CONGIERGEWONING, deel ui..

Woningbouwcomplex jaffa

Ramlehstraat 3
Rotterdam
Omschrijving strokenbouw "Jaffa", Ramlehstraat 2 t/m 26. Omschrijving: De meest oostelijk strook deeluitmakend van het "Jaffacomplex" in N..

Libanon Lyceum

Ramlehweg 6
Rotterdam
Omschrijving Libanon Lyceum Ramlehweg 6. Omschrijving: Vrijstaand SCHOOLGEBOUW hoofdonderdeel van het in 1913 door M.J. Granpré Molière ..

Libanon Lyceum

Ramlehweg 6
Rotterdam
Omschrijving portiersloge Ramlehweg. Omschrijving: Uit één bouwlaag en een kapverdieping bestaande PORTIERSLOGE, deel uitmakend van het ..

Libanon Lyceum

Palestinastraat 46
Rotterdam
Omschrijving openbare gymnastiekschool, Palestinastraat 46. Omschrijving: Twee verdiepingen tellende openbare GYMNASTIEKSCHOOL, deel uitma..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)