Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boezembrug in Rotterdam

Weg En Waterwerk

Brug over de Boezem
3000AA Rotterdam
Zuid Holland

Bouwjaar: 1903
Architect: S.J. Rutgers


Beschrijving van Boezembrug

Omschrijving brug over de Boezem. Inleiding: BRUG over de Boezem, verbinding tussen de Goudse Rijweg en Vlietlaan, gebouwd in 1903 naar ontwerp van S.J. Rutgers in Jugendstil-trant. Omschrijving: De vaste brug is 18 meter breed en heeft een doorstroomprofiel van 26 meter, verdeeld over vier openingen. De overspanning is van gewapend beton, rustend op vijf natuurstenen brugpijlers aan weerszijden, door middel van consoles verbonden met de hekpijlers van de omgaande balustrade. De pijlers en balustrade van smeedijzer daartussen zijn voorzien van Jugendstil-ornamentiek. Waardering: Brug over de Boezem van algemeen belang wegens architectuur- en bouwhistorische waarde, met name door de toegepaste Jugendstilvormen en het innovatieve gebruik van beton. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506349
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Boezembrug
De Boezembrug
De Boezembrug
Algemene gegevens
Locatie Rotterdam
Monumentale status rijksmonument
Monumentnummer 506349
Bouw
Bouwperiode 1903
Architectuur
Type vaste brug
Architect(en) S.J. Rutgers
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Rotterdam

De Boezembrug is een vaste brug in Rotterdam, onderdeel van de Goudse Rijweg. De Boezembrug verbindt beide oevers van de Boezem. De brug is een rijksmonument en ontworpen door S.J. Rutgers in 1903.Monumenten in de buurt van Boezembrug in Rotterdam

Pompgebouw annex vuilvishuis

Boezemsingel 57
Rotterdam
Omschrijving Vuilvishuisje Inleiding: Het POMPGEBOUW annex VUILVISHUISJE gebouwd in 1890-91 in Chaletstijl naar ontwerp van W.A. Scholten ..

Blok etagewoningen met winkels op de begane grond in Zakelijk Expressionistische stijl

Goudse Rijweg 2a
Rotterdam
Omschrijving winkel/woonblok Vlietlaan. Inleiding: Op de hoek van de Vlietlaan en Goudse Rijweg gesitueerd blok ETAGEWONINGEN met WINKELS ..

Woningbouwcomplex Jaffa

Karmelweg 1a
Rotterdam
Omschrijving strokenbouw "Jaffa", Karmelweg 1 t/m 14. Omschrijving: Oost-west gesitueerde strook met ETAGEWONINGEN in Nieuw-Zakelijke tran..

Woningbouwcomplex Jaffa

Hebronstraat 1a
Rotterdam
Omschrijving strokenbouw "Jaffa", Hebronstraat 1 t/m 14, Omschrijving: Oost-west gesitueerde strook met ETAGEWONINGEN langs de Hebronstraa..

Woningbouwcomplex jaffa

Sichemstraat 1a
Rotterdam
Omschrijving strokenbouw "Jaffa", Sichemstraat 1t/m 14. Omschrijving: Oost-west gesitueerde strook met ETAGEWONINGEN langs de Sichemstraat..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boezembrug in Rotterdam

Foto's (1)