Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Inrijpoort Vaeshartelt in Maastricht

Kasteel Buitenplaats

Weert 7
6222PG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1996


Beschrijving van Inrijpoort Vaeshartelt

INRIJPOORT (zie kaart nr. 5) Aan het begin van de lindenallee gesitueerde uit het midden van de negentiende eeuw daterende vierkante bakstenen pijlers met gecementeerde afdekplaat en natuurstenen vazen in neo-rococo stijl tussen twee hogere rechthoekige hekpijlers voorzien van ovaalvormige medaillons, vervaardigd uit mergel; op de hoge pijlers natuurstenen leeuwen; middenhek smeedijzer, zijhekjes verdwenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506114
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Inrijpoort Vaeshartelt in Maastricht

Poortwoning Vaeshartelt

Weert 7
Maastricht
POORTWONING (zie kaart nr. 4) Ten oosten van het hoofdgebouw aan het begin van de toerit met de lindenallee nabij de spoorovergang gelegen ..

Vaeshartelt

Weert 9
Maastricht
HOOFDGEBOUW (zie kaart nr. 1) Het in 1739 gebouwde huis is in twee bouwlagen opgetrokken uit witgesausde baksteen en met de voorgevel op h..

Historische park- en tuinaanleg Vaeshartelt

Weert 9
Maastricht
HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. (zie kaart nr. 2) Vaeshartelt heeft een voor de regio Maastricht-Aken-Luik typische 19de eeuwse parkaanleg..

Kazemat 3

Suffolkweg bij 34
Weert
Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Willemsvaart in ..

Kazemat 11

Helmondseweg ongenummerd
Weert
Inleiding Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Wille..

Kaart & Routeplanner

Route naar Inrijpoort Vaeshartelt in Maastricht