Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Poortwoning Vaeshartelt in Maastricht

Woonhuis

Weert 7
6222PG Maastricht
Limburg

Bouwjaar: 1906


Beschrijving van Poortwoning Vaeshartelt

POORTWONING (zie kaart nr. 4) Ten oosten van het hoofdgebouw aan het begin van de toerit met de lindenallee nabij de spoorovergang gelegen uit 1906 daterende onderkelderde woning van één bouwlaag onder met leien gedekt afgeknot schilddak; rustica plint met kelderraampjes; hardstenen trap van zes treden naar de voordeur; trap voorzien van eenvoudige smeedijzeren leuningen; hardstenen deuromlijsting, zesruitsvensters in hardsteen gevat, hoekketting in rustica hardsteen; oostgevel twee vensters, achtergevel beneden gietijzeren vensters, op de parterre twee dichtgezette vensters; westgevel één dichtgezet venster en één zesruitsvenster; dakkapellen toegevoegd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 506113
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Poortwoning Vaeshartelt in Maastricht

Inrijpoort Vaeshartelt

Weert 7
Maastricht
INRIJPOORT (zie kaart nr. 5) Aan het begin van de lindenallee gesitueerde uit het midden van de negentiende eeuw daterende vierkante bakste..

Vaeshartelt

Weert 9
Maastricht
HOOFDGEBOUW (zie kaart nr. 1) Het in 1739 gebouwde huis is in twee bouwlagen opgetrokken uit witgesausde baksteen en met de voorgevel op h..

Historische park- en tuinaanleg Vaeshartelt

Weert 9
Maastricht
HISTORISCHE PARK- EN TUINAANLEG. (zie kaart nr. 2) Vaeshartelt heeft een voor de regio Maastricht-Aken-Luik typische 19de eeuwse parkaanleg..

Kazemat 3

Suffolkweg bij 34
Weert
Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Willemsvaart in ..

Kazemat 11

Helmondseweg ongenummerd
Weert
Inleiding Het complex van de Peel-Raamstelling in de gemeente Weert begint aan de Belgische grens in de zuidwesthoek.en volgt de Zuid-Wille..

Kaart & Routeplanner

Route naar Poortwoning Vaeshartelt in Maastricht

Foto's (1)